Prăjitură cu bezea
Nu vei rezista tentaţiei şi cu siguranţă vei gusta două porţii din această prăjitură cu bezea.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu bezea 170 g făină ● 2 ouă ● 120 ml suc de mandarine ● 120 g zahăr ● 120 g unt ● 10 g praf de copt ● 200 g magiun de prune Pentru bezea ● 4 albuşuri ● 250 g zahăr Pentru decor ● zahăr pudră, după gust
Cum se prepară prăjitura cu bezea
Mixezi zahărul cu ouăle şi cu untul moale. Adaugi sucul de mandarine şi continui să mixezi până se omogenizează. Pui făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o tavă tapetată. Adaugi magiunul şi pui restul de aluat. Coci prăjitura 40 de minute, la 180 °C.
Separat, pregăteşti bezeaua. Baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă. Pui cu lingura bezeaua peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor până se întăreşte. O serveşti decorată cu zahăr pudră.