Prăjitură cu brânză dulce cu gem de vişine

22 august 2015   Altele

Prăjiturile cu brânză dulce şi alte derivate din aceasta sunt extrem de gustoase şi uşor de făcut. Iată numai un singur exemplu.

Ingrediente

Pentru blat 300 g biscuiţi graham 200 g unt 2 linguri cacao

900 g brânză cremoasă

2 plicuri gelatină

200 ml frişcă lichidă

60 g zahăr

esenţă de vanilie

2 linguriţe coajă rasă de lămâie

1 lingură zeamă de lămâie

gem de vişine

Mod de preparare

Mărunţeşti biscuiţii în mixer, adaugi untul şi cacaua, amesteci şi torni compoziţia într-o formă demontabilă pe care o pui la rece pentru aproximativ 1 h. Înmoi gelatina în apă rece şi amesteci până se topeşte complet. Mixezi brânza cu zahărul, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Adaugi gelatina şi frişca lichidă. Compoziţia trebuie să fie cremoasă, dar nu foarte moale. Torni compoziţia de brânză peste blatul din formă şi laşi la rece 2 h. În momentul servirii, decorezi cu gem de vişine.

Mai multe