Prăjitură cu brânză şi cacao
Nu am mai gătit de mult timp această reţetă de prăjitură cu brânză şi cacao şi mi s-a făcut poftă. O poftă atât de mare că nu m-am putu abţine şi am pregătit-o degrabă! Dacă vrei şi tu cum se face, citeşte instrucţiunile de mai jos. Rezultatul este absolut delicios!
Prăjitură cu brânză şi cacao - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 300 g făină 30 g cacao 2 linguri smântână 125 g unt 1 ou 2 linguri zahăr 1 plic praf de copt
300 g brânză proaspătă de vaci
200 ml frişcă lichidă
3 ouă
6 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic gelatină
Prăjitură cu brânză şi cacao - Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi bine. Păstrezi şi dai deoparte puţin aluat, cât iei într-o mână. Laşi gelatina în apă rece câteva minute. Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul şi laşi la bain-marie până se îngroaşă puţin. O laşi deoparte la răcit. Amesteci brânza cu frişca lichidă, zahărul vanilat până devine totul o cremă fină. Mixezi crema de brânză cu gelatina şi cu crema de ouă, rece.
Tapetezi o tavă. Încingi cuptorul. Întinzi aluatul şi îl aşezi în tavă. Pui peste el crema de brânză şi nivelezi cu un cuţit. Aluatul lăsat deoparte îl amesteci cu făină, îl dai prin răzătoare şi presari peste crema de brânză. Laşi la copt 35-45 de minute. Porţionezi când s-a răcit.