Prăjitură cu brânză şi caise din compot

19 octombrie 2015   Altele

Caisele conţin minerale, care sunt esenţiale pentru dezvoltarea corectă a oaselor şi pentru menţinerea densităţii osoase. Calciul, fosforul, magneziul, fierul şi cuprul îndeplinesc roluri importante în formarea de materie osoasă. S-a descoperit că mineralele pot preveni chiar şi instalarea afecţiunilor osoase specifice înaintării în vârstă, precum osteoporoza. Te poftim la o gustoasă prăjitură cu brânză şi caise din compot!

Prăjitură cu brânză şi caise din compot - Ingrediente

Pentru aluat 400 g făină 100 ml ulei 100 ml apă 1 praf de copt 1 linguriţă oţet

500 g brânză dulce

100 g smântână

3 ouă

200 g zahăr

1 esenţă de vanilie

1 lingură griş

1 compot de caise

2 linguri gem de caise

2 mere

zahăr pudră pentru decor

Prăjitură cu brânză şi caise din compot - Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se dă la frigider pentru 30 de minute. Brânza dulce se amestecă cu smântâna, zahărul, esenţa de vanilie şi gălbenuşurile. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă şi caisele din compot, ­bine scurse şi tăiate ­bucăţele. Se întinde aluatul într-o tavă medie unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Se presară grişul, apoi se pune compoziţia de brânză. Merele se curăţă, se taie în sferturi şi se pun deasupra compoziţiei de brânză. Se dă prăjitura la cuptor pentru 45 de minute. Când este gata, merele se ung cu gem de caise şi se presară cu zahăr pudră.

Mai multe