Prăjitură cu brânză şi cireşe

13 mai 2015   Altele

În această prăjitură cu brânză şi cireşe se regăsesc şi se îmbină perfect două gusturi şi arome care se completează perfect. Se face foarte uşor iar rezultatul este unul deosebit. Când apar vişinele, poţi încloui cireşele cu ele şi va deveni mai acrişoară.

Prăjitură cu brânză şi cireşe - Ingrediente

Pentru foaie 200 g făină 100 g zahăr 100 g margarină 1 ou un praf de sare

150 g făină

150 g zahăr

100 g unt

300 g brânză de vaci

3 ouă

50 g unt

350 g cireşe fără sâmburi

100 g zahăr

3 linguri smântână

1 lingură făină

Prăjitură cu brânză şi cireşe - Mod de preparare

Se amestecă făina, margarina, oul, zahărul şi praful de sare până capătă consistenţa unui aluat. Se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se freacă brânza cu unt şi smântână, se adaugă gălbenuşurile, zahărul şi făina. Se adaugă cireşele, bine scurse de zeamă şi tăiate în două, dacă sunt prea mari. La sfârşit, se încorporează albuşurile bătute spumă.

Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o formă unsă cu puţină margarină, se întinde deasupra umplutura de brânză cu cireşe şi se presară amestecul sfărâmicios care se face prin simpla amestecare a ingredientelor. Va rezulta o compoziţie neomogenă, dar aşa trebuie să fie. Se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Prăjitura cu brânză şi cireşe se taie în formă după ce se răceşte complet şi se presară cu zahăr pudră, după gust.

Mai multe