Prăjitură cu brânză şi mandarine

4 martie 2015   Altele

Vrem să te răsfăţăm în aceste zile şi îţi propunem o gustoasă prăjitură cu brânză şi mandarine

Ingrediente pentru prăjitură cu brânză şi mandarine

Pentru aluat 500 g făină 1 pahar smântână 150 g margarină sare

400 g brânză de vaci

50 g făină

2 cutii mici cu compot de mandarine

2 ouă

2 linguriţe unt

Mod de preparare pentru prăjitură cu brânză şi mandarine

Pentru aluat se cerne făina, se face o adâncitură în mijlocul ei şi acolo se pun smântâna, margarina topită şi sarea. Cu o lingură de lemn se încorporează toate ingredientele şi apoi se lucrează cu mâna un aluat. Se lasă să se odihnească 30 de minute.

În acest timp se fărâmiţează brânza, se adaugă ouăle, 50 g făină, un praf de sare. Se amestecă şi apoi se pun fructele dintr-o conservă, scurse de zeamă şi, eventual, tăiate mai mici.

Se întinde aluatul într-o foaie, care se aşază într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Aluatul trebuie să depăşească puţin marginea de sus şi, după ce se pune brânza, se taie de jurîmprejur pentru un aspect frumos.

Se toarnă umplutura şi deasupra se aranjează fructele din cea de-a doua conservă. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se scot pereţii detaşabili şi se presară prăjitura cu brânză şi mandarine cu zahăr pudră.

Mai multe