Prajitura cu brânză şi mure (fără coacere)
Această reţetă am primit-o de la citioarea noastră Mirela-Anca Lupu, din judeţul Cluj. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Pentru blat: 300 g biscuiţi digestivi 150 g unt topit
500 g mascarpone
200 ml frişcă lichidă
6-7 linguri zahăr pudră
6 g gelatină granule
1 plic zahăr vanilat
500 g mure proaspete
zahăr după gust
2 linguri amidon
Mod de preparare:
Sfărâmi biscuiţii, torni peste ei untul topit şi amesteci bine. Tapetezi o formă rotundă, torni compoziţia şi o nivelezi. O dai la rece. Baţi frişca lichidă, pui gelatin la înmuiat în 60 ml de apă. Mixezi brânza mascarpone cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, apoi torni frişca bătută amestecând uşor crema formată. Gelatina înmuiată o pui pe baie de aburi şi amesteci până se topeşte, având grijă să nu dea în fiert. Torni 2-3 linguri de cremă în gelatină şi încorporezi, apoi o adaugi în cremă amestecând energic. Pui la foc murele împreună cu zahărul şi amidonul şi laşi câteva clocote. Păstrezi câteva mure întregi pentru ornat. După ce se răceşte, torni peste cremă şi ornezi cu murele proaspete.