Prăjitură cu brânză, un desert apetisant
O prăjitură fină, cu multă brânză, este alegerea ideală pentru weekend şi nu numai. Alege această reţetă, care se face cu un blat de biscuiţi cu cacao.
Ingrediente
350 g biscuiţi sfărâmicioşi cu cacao 150 g unt 500 g brânză cremoasă de vaci 2 ouă 250 g smântână grasă 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat ciocolată rasă
Preparare
Pentru început, sfărâmi biscuiţii până devin nisipoşi, apoi îi amesteci cu untul topit. Întinzi, inclusiv pe margini, amestecul într-
o tavă cu pereţii detaşabili şi o dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, baţi ouăle cu cele două tipuri de zahăr. Adaugi smântâna, apoi brânza. Torni umplutura peste blatul de biscuiţi. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 175 ºC o oră. Ulterior, laşi prăjitura să se răcească în formă, apoi o dai la frigider minimum 5 ore. O serveşti presărată cu ciocolată rasă, după gust.
Foto: Profimedia