Prăjitură cu budincă şi biscuiţi, fără coacere
Ai poftă de un desert dar nu vrei nimic complicat, însă nici ceva din comerţ? Iată soluţia salvatoare! O budincă perfecta cu biscuiţi, care nu necesită coacere şi este delicioasă.
1 plic de budincă de ciocolată 3 căni de lapte ½ plic budincă vanilie 2 pachete biscuiţi ¾ cană de lapte 1 linguriţă cacao sau ciocolată rasă
Pentru început, prepară cele două budinci, cea de ciocolată şi cea de vanilie, conform instrucţiunilor de pe pachete.
Prăjitura cu budincă şi biscuiţi se obţine prin alternarea straturilor de biscuiţi şi budincă de ciocolată.
Înmoaie biscuiţii în lapte şi aşază-i unul lângă altul într-o tavă de yena. Peste acest prim strat, adaugă aproximativ 2 linguri din budincă de ciocolată şi întinde-o cu ajutorul unei spatule. Deasupra ei, aşază încă un strat de biscuiţi înmuiaţi în lapte. Continuă să alternezi cele 2 straturi până termini ingredientele.
Peste ultimul strat de biscuiţi întinde budincă de vanilie. Ornează cu migdale pisate şi fulgi de nucă de cocoş sau cu cacao sau ciocolată rasă. Laş-o să se răcească aproximativ o oră înainte de a o introduce la frigider. Ţine-o la rece câteva ore sau, de preferat, peste noapte.