Prăjitură cu ciocolată albă

15 ianuarie 2016   Altele

La o cafea sau la un ceai cu prietenii vrei să te delectezi cu o prăjitură bună, care să-ţi hrănească pofta de dulce. Ei bine, dacă-ţi place pandişpanul şi ciocolata albă, atunci această prăjitură cu ciocolata alba te va încânta fără dar şi poate. Uite ce uşor se prepară!

pandişpanul

prăjitură cu ciocolata

Ai nevoie de

175 g unt 250 g zahăr pudră 150 g făină un praf de sare 1 pachet praf de copt 5 ouă 50 g cacao

Pentru glazură

300 g ciocolată albă menaj

100 g ciocolată neagră menaj

3 linguri de ulei

Baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.

Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu ulei şi cu făină şi o pui în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.

Tava poate fi de orice dimensiune sau formă, în funcţie de tipul prăjiturii (desert simplu sau tort).

Rupi ciocolata albă în bucăţi şi o amesteci cu 2 linguri de ulei într-un vas pe baie de aburi până se topeşte bine.

Separat, procedezi la fel cu ciocolata neagră, însă pui doar o lingură de ulei. Torni ciocolata albă topită peste pandişpan, apoi cea neagră în fir subţire şi dai la rece o oră. Aceasta prajitura cu ciocolata alba este excelentă dimineaţa, cu o cafea sau cu un ceai de mentă.

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu iaurt si foi de placinta

Prajitura cu iaurt si foi de placinta

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Mai multe