Prăjitură cu ciocolată, nuci şi fistic

17 octombrie 2014   Altele

Dacă ai poftă de ceva dulce, de o prăjitură care să-ţi umple gura de arome de pădure, crănţănitoare şi bună, pregăteşte această reţetă de prajitura cu ciocolata, nuci si fistic.

Ingrediente

Pentru blat

175 g unt 100 g zahăr 250 g făină 80 g nuci 80 g fistic 1 ou zeama unei lămâi 1 praf de copt

Ingrediente cremă

100 g zahăr

2 linguri cacao

1 pahar cu lapte rece

½ tabletă de ciocolată

1 lingură de făină

80 g unt

esenţă de rom

Pentru decor

100 g alune în ciocolată

50 g cio-colată cu lapte

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat se freacă untul spumă cu zahărul. Se adaugă oul, făina treptat, miezul de nucă zdrobit şi fisticul tăiat bucăţi mari. La final se pune şi praful de copt stins cu lămâie. Compoziţia obţinută se lasă la rece o oră. Se întinde o foaie mai groasă, se aşază într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit.

Se prepară crema de ciocolată pentru care se fierb, într-o cratiţă, la foc mic 100 g zahăr, 2 linguri de cacao, o lingură făină şi laptele. Se amestecă mereu până când începe să se îngroaşe, moment în care se trage de pe foc. Se pune ciocolata rasă, esenţa de rom şi se continuă omogenizarea până ce se integrează complet. Se lasă să se răcorească şi apoi se adaugă untul treptat, frecând continuu până la uniformizare.

Blatul de prajitura copt se unge cu crema de ciocolată, se porţionează şi fiecare bucată se serveşte cu alune în ciocolată, câteva aşchii de ciocolată trecută prin răzătoarea

cu ochiuri mari şi frunzuliţe de mentă. Aceasta prajitura cu ciocolata, nuci si fistic se ţine la rece până în momentul servirii.

Prajitura Veronica

Prajitura Veronica

Prajitura Mariana

Prajitura Mariana

Prajitura cu mere si mac

Prajitura cu mere si mac

Mai multe