Prăjitură cu ciocolată şi cireşe

11 iunie 2014   Altele

Profită de savoarea cireşelor şi prepară cele mai delicioase dulciuri!

Dificultate medie Preparare 105' Pentru 10 porţii

Ingrediente

Pentru primul blat

180 g biscuiţi

1 lingură cacao

125 g unt

100 g miez de nucă pisat

1 albuş

1 lingură de zahăr pudră

Pentru al doilea blat

125 g unt

200 g zahăr pudră

300 g ciocolată neagră (70% cacao)

100 ml smântână groasă

150 g făină

1 linguriţă praf de copt

5 ouă

Pentru umplutură

500 g frişcă

2 linguri cacao

2 pliculeţe gelatină

Pentru decorat

600 g cireşe

50 ml rom

2 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare

Pentru al doilea blat, topeşti untul şi zahărul la foc mic, amestecând, dai deoparte şi laşi să se răcească. Adaugi ciocolata topită separat în bain-marie, amesteci cu ouăle adăugate pe rând, cu smântâna şi cu făina cernută cu praful de copt. Torni compoziţia obţinută într-o tavă medie unsă şi tapetată şi coci blatul, la foc mic, 45 de minute. Îl laşi să se răcească în formă, după care îl scoţi din tavă.

Zdrobeşti biscuiţii şi miezul de nucă, le amesteci cu cacaua, untul şi albuşul bătut spumă tare cu o lingură de zahăr pudră, iar compoziţia obţinută o întinzi în tava în care ai copt blatul cu ciocolată. Coci 12-15 minute, la foc potrivit. Laşi blatul să se răcească în tavă.

Baţi frişca împreună cu gelatina înmuiată 10 minute în apă rece şi topită pe foc, fără să fiarbă. Un sfert o mixezi cu pudra de cacao. Macerezi cireşele 20 de minute în romul cu zahărul vanilat, apoi le scurgi de zeamă.

Torni frişca albă peste blatul de biscuiţi, o pui cu lingura, din loc în loc, pe cea cu cacao şi dai la frigider să se întărească puţin, dar nu de tot. Pui deasupra blatul cu ciocolată,

ornezi cu cireşele scurse şi laşi 2-3 ore la rece ca să se întărească bine frişca.

Mai multe