Prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură
Cunoscută de sute de ani pentru proprietăţile ei tonifiante, zmeura este slab calorică, fiind deci perfectă pentru cei care vor să slăbească. Este o sursă bună de mangan , fier şi vitamina B9. Prepară o prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură şi vei profita astfel şi de gustul lor dulce-acrişor.
Prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură - Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao
200 g ciocolată
4 ouă
100 ml frişcă lichidă
3 linguri zahăr
200 ml frişcă lichidă
2 albuşuri
200 g zmeură
100 g zahăr pudră
1 plic gelatină
4 linguri gem
de zmeură
100 ml frişcă
1 plic gelatină roşie
50 g decoraţiuni de ciocolată
mentă
Prăjitură cu ciocolată şi cremă de zmeură - Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă treptat gălbenuşurile, făina şi cacaua. Se toarnă aluatul într-o tavă de 31x21 cm unsă şi tapetată şi se introduce la cuptor pentru
20 de minute. Între timp, se fierbe frişca lichidă cu ouăle bătute şi cu zahărul până se îngroaşă. Se ia crema de pe foc şi se adaugă imediat ciocolata rasă. Se amestecă şi se lasă să se răcorească. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă frişca bătută şi zmeura pasată. Se dizolvă gelatina în 50 ml de apă fierbinte şi se toarnă treptat în crema cu zmeură, amestecând continuu. Peste blatul răcit, nescos din tavă, se întinde gemul, se toarnă crema de ciocolată, apoi se pune crema de zmeură. Se topeşte gelatina roşie în 50 ml de apă fierbinte şi se întinde peste prăjitură. Se introduce la frigider pentru două ore. Prăjitura cu ciocolată şi cremă de zmeură se taie bucăţi şi se decorează cu frişcă, decoraţiuni de ciocolată şi cu mentă.