Prăjitură cu cireşe şi frişcă FOTO
Delicioasă, aromată şi deosebită, prăjitura cu cireşe şi frişcă este un desert pe care nu trebuie să-l ratezi!
Prăjitură cu cireşe şi frişcă - Ingrediente (8 porţii)
Pentru blat 350 g dovlecei 250 g zahăr 1 esenţă de vanilie 100 ml lapte 3 ouă 1 lingură scorţişoară 50 ml ulei 350 g făină 1 pachet praf de copt
200 g gem de cireşe
500 ml frişcă
1 lingură zahăr
cireşe pentru decor
Prăjitură cu cireşe şi frişcă - Mod de preparare
Se curăţă dovleceii de coajă şi se rad. Se adaugă peste ei zahărul şi esenţa de vanilie, laptele, ouăle, scorţişoara şi uleiul. Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă în compoziţia de dovlecei, amestecând totul foarte bine.
Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Se scoate blatul din tavă
şi se lasă să se răcească.
Se taie blatul în două pe orizontală şi se unge prima parte cu gemul de cireşe. Peste gem se pune jumătate din frişca bătută în prealabil cu o lingură de zahăr şi se acoperă cu cealaltă parte de blat.
Se taie prăjitura bucăţi, se ornează cu frişca rămasă fiecare bucată şi se decorează cu cireşe sau cu alte fructe care vă plac. Se lasă la rece înainte să fie servită.