Prăjitură cu cireşe şi mascarpone

3 iunie 2016   Altele

Această reţetă de prăjitură cu cireşe şi mascarpone este un deliciu pentru mulţi. Şi nici nu este deloc greu de preparat. În loc de cireşe proaspete, poţi folosi în prăjituri şi cireşe glasate. Acestea sunt extraordinar de bune şi pentru ornat. Prepari un sirop gros din 100 g zahăr şi un pahar cu apă, pe care-l laşi să fiarbă la foc mic până se îngroaşă. Introduci cireşele fără sâmburi în acest sirop şi le dai într-un singur clocot. Le scoţi pe o farfurie şi le laşi la scurs. Acest sirop ar trebui să-ţi ajungă pentru aproape 30 de cireşe. La fel poţi glasa şi alte fructe (mere, pere, vişine etc.)

Prăjitură cu cireşe şi mascarpone - Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat 8 ouă 10 linguri zahăr 150 g unt 10 linguri făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ praf de copt 1 esenţă de vanilie sare 350 g cireşe 2 linguri cacao

Pentru cremă

1 cutie mascarpone

200 ml frişcă lichidă îndulcită

3 linguri rase zahăr pudră

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

1 lingură ulei

Prăjitură cu cireşe şi mascarpone - Mod de preparare

Cureţi cireşele de sâmburi şi le pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri, amesteci gălbenuşurile cu untul şi 5 linguri de zahăr. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi restul de zahăr, esenţa, coaja de lămâie şi baţi până se topeşte. Încorporezi treptat amestecul de gălbenuşuri.

Presari făina cernută cu praful de copt pe toată suprafaţa şi amesteci uşor cu o lingură de lemn, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi păstrezi un sfert de compoziţie pe care o amesteci cu cacaua. O torni deasupra şi introduci la cuptor.

Dai cireşele prin făină. După 15 minute, scoţi tava şi pui cireşele. Dai tava din nou la cuptor până când prăjitura se rumeneşte frumos. Scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească.

Pentru cremă, amesteci mascarpone cu zahărul pudră. Baţi frişca lichidă până se întăreşte bine şi încorporezi în amestecul de brânză. Torni crema peste pandişpanul cu cireşe şi uniformizezi cu o spatulă de silicon.

Pentru glazură, rupi ciocolata bucăţi, adaugi uleiul şi amesteci într‑o oală pe baie de aburi. Torni şi întinzi ciocolata topită după ce s‑a răcit un pic. O modelezi frumos cu o furculiţă şi pui prăjitura la frigider 2-3 ore.

Plăcintă cu cireşe

Plăcintă cu cireşe

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Tartă cu brânză şi cireşe

Tartă cu brânză şi cireşe

Mai multe