Prăjitură cu cremă de brânză şi cafea
Un răsfăţ dulce, incredibil de cremos şi extrem de uşor de preparat. Ţi-am stârnit interesul?
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g biscuiţi digestivi pisaţi
¼ cană cacao
90 g unt topit
Pentru cremă
500 g brânză dulce
¾ cană zahăr
½ cană cacao
2 ouă
¼ cană cafea expresso
¼ cană lichior de cafea
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru glazură
250 g smântână
2 linguri zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
Amestecă biscuiţii cu untul şi cacaua şi pune compoziţia într-o formă rotundă de tort. Coace blatul 6-7 minute.
Mixează bine brânza până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi ouăle unul câte unul şi amestecă-le bine. Pune cafeaua, cacaua şi lichiorul şi continuă să baţi până se omogenizează toate ingredientele. Toarnă crema peste blat şi dă-o la cuptor până se rumeneşte puţin pe margine.
Între timp pregăteşte glazura. Combină smântâna cu zahărul şi vanilia şi pune-o peste prăjitura fierbinte. Dă din nou la cuptor pentru 7 minute. Lasă prăjitura să se răcească înainte să o scoţi din formă.
Sursa foto http://thekiwicook.com