Prăjitură cu cremă de brânză şi cafea

2 octombrie 2014   Altele

Un răsfăţ dulce, incredibil de cremos şi extrem de uşor de preparat. Ţi-am stârnit interesul?

Ai nevoie de

Pentru blat

200 g biscuiţi digestivi pisaţi

¼ cană cacao

90 g unt topit

Pentru cremă

500 g brânză dulce

¾ cană zahăr

½ cană cacao

2 ouă

¼ cană cafea expresso

¼ cană lichior de cafea

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură

250 g smântână

2 linguri zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

Amestecă biscuiţii cu untul şi cacaua şi pune compoziţia într-o formă rotundă de tort. Coace blatul 6-7 minute.

Mixează bine brânza până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi ouăle unul câte unul şi amestecă-le bine. Pune cafeaua, cacaua şi lichiorul şi continuă să baţi până se omogenizează toate ingredientele. Toarnă crema peste blat şi dă-o la cuptor până se rumeneşte puţin pe margine.

Între timp pregăteşte glazura. Combină smântâna cu zahărul şi vanilia şi pune-o peste prăjitura fierbinte. Dă din nou la cuptor pentru 7 minute. Lasă prăjitura să se răcească înainte să o scoţi din formă.

Sursa foto http://thekiwicook.com

http://thekiwicook.com

Mai multe