Prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată
Dacă vrei să obţii o combinaţie de gusturi care să încânte pe toată lumea, prepară o prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată.
Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată
350 g biscuiţi digestivi 2 linguri zahăr pudră 200 g unt
900 g brânză de vaci proaspătă
250 g zahăr
3 linguri făină
1 fiolă esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
1 ½ linguriţă zeamă lămâie
4 ouă
300 ml smântână
1 vârf cuţit de sare
150 g ciocolată cu lapte
50 g ciocolată albă
1 lingură de unt
Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată
Se topeşte untul, se lasă să se răcorească şi se amestecă cu biscuiţii măcinaţi şi zahărul pudră. Într-o tavă medie unsă şi tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul de
biscuiţi, presând bine cu o lingură. Se mixează la viteză mică brânza bine scursă, se adaugă, pe rând, ouăle, zahărul, făina şi sarea. Se încorporează esenţa de vanilie, zeama şi coaja de lămâie şi smântâna (treptat, câte o lingură). Se toarnă amestecul de brânză peste blat şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.
Pentru glazură, se mărunţeşte ciocolata cu lapte, se umezeşte cu puţină apă şi se topeşte la bain-marie (nu trebuie să clocotească). Când s-a topit, se adaugă untul, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească şi se amestecă energic. Se toarnă glazura peste prăjitura tăiată bucăţi. În mijlocul fiecărei bucăţi se pune ciocolată albă topită şi se întinde în cercuri cu ajutorul unei scobitori. Şi gata prăjitura cu cremă de brânză şi ciocolată!