Prăjitură cu cremă de brânză şi pere

29 ianuarie 2016   Altele

Pentru această reţetă de prăjitură cu cremă de brânză şi pere, eu am folosit fructe din compot. Dar, mai bine, poţi folosi pere crude, curăţate, şi mai zemoase. Noi nu am găsit fructe moi, aşa că am apelat la compotul de pere.

Prăjitură cu cremă de brânză şi pere - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 g margarină 4 ouă 170 g zahăr pudră 300 g făină 1 pachet praf de copt 150 ml lapte 2 linguri cacao

300 g pere din compot

300 ml lapte

1 pachet budincă de vanilie

200 g unt

200 g cremă de brânză

100 g zahăr

50 g glazură de ciocolată

Prăjitură cu cremă de brânză şi pere - Mod de preparare

Pentru aluat, tai margarina bucăţi, o pui într-un vas, o laşi să se înmoaie la temperatura camerei, după care adaugi gălbenuşurile, zahărul şi mixezi bine. Pui făina cernută cu praful de copt şi amesteci. Încorporezi albuşurile bătute spumă alternativ cu laptele adăugat treptat. Împarţi aluatul în două, iar o parte o amesteci cu cacaua.

Torni mai întâi aluatul alb într-o tavă de 20x30 cm unsă şi tapetată, după care pui aluatul maro şi netezeşti. Aşezi perele scurse şi tăiate bucăţi peste aluatul maro, apăsând uşor. Coci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, la foc potrivit, după care laşi să se răcească.

Fierbi laptele amestecat cu zahărul şi praful de budincă până se îngroaşă, pe foc mic, după care-l laşi să se răcească, amestecând constant. Adaugi untul moale, crema de brânză şi mixezi totul foarte bine. Aşezi crema peste blatul răcit şi dai la frigider ca să se întărească. Decorezi cu glazură şi tai prăjitura porţii.

Mai multe