Prăjitură cu cremă de cafea şi ciocolată, reţeta pas cu pas
Răsfaţă-te cu acest desert într-o combinaţie rafinată de ingrediente.
Ai nevoie de
Pentru blat
4 ouă
100 g zahăr
100 g făină
Pentru crema de cafea
3 gălbenuşuri
50 ml cafea tare
200 g zahăr
250 g unt
Pentru crema de ciocolată
150 g ciocolată neagră
225 ml smântână pentru frişcă
30 g unt
20 ml lapte
1 lingură coniac
Pentru decor
200 ml frişcă lichidă rece
1 lingură zahăr
2 linguri nuci măcinate
Cum se prepară
Pasul 1:
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul 10 minute pe baie de aburi. Ulterior, adaugi făina cernută, puţin câte puţin, amestecând uşor cu o paletă. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 30 de minute, la 180° C. După ce blatul s-a răcit, îl secţionezi în două. Prima bucată de blat o tai în mai multe bucăţi pe care le aranjezi într-un vas cu fundul rotund, acoperit cu folie alimentară.
Pasul 2:
Pentru crema de cafea, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi cafeaua, îl aşezi pe baie de aburi şi-l baţi cu mixerul până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească, apoi adaugi untul moale tăiat cubuleţe. Dai crema la frigider 30 de minute, apoi o întinzi peste prima bucată de blat.
Pasul 3:
Pentru crema de ciocolată, topeşti pe baie de aburi untul împreună cu ciocolata şi laptele. Separat, baţi frişca, apoi o amesteci cu compoziţia de ciocolată răcită. La final, adaugi coniacul. Dai crema la frigider 30 de minute, apoi o pui peste crema de cafea.
Pasul 4:
Acoperi cele două creme cu ultima bucată de blat şi o acoperi cu folia. O dai la frigider cel puţin o oră. Răstorni prăjitura pe un platou şi o acoperi cu frişca bătută în prealabil împreună cu zahărul şi o decorezi cu nucile sfărâmate.