Prăjitură cu cremă de lămâie

1 octombrie 2015   Altele

Pentru această reţetă de prăjitură cu cremă de lămâie poţi folosi lime. Cunoscute şi ca limete, au culoarea verde şi gustul asemănător cu cel al lămâilor, dar cu mult mai proaspăt şi mai aromat. În Asia, sucul limetelor este folosit pentru prepararea unor sosuri delicioase sau a marinatelor pentru pui ori pentru fructe de mare.

Prăjitură cu cremă de lămâie - Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 1 cană de făină 1 cană zahăr pudră coajă de lămâie 4 linguri ulei 1 praf sare

500 ml lapte

4 linguri făină

5 linguri zahăr

1 pachet de unt

1 lămâie, coajă şi zeamă

Prăjitură cu cremă de lămâie - Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare. Pui zahărul pudră şi coaja de lămâie în ploaie, amestecând continuu. Separat, amesteci ca la maioneză gălbenuşurile cu uleiul. Cerni făina şi pui, alternativ, făină, apoi gălbenuş în fir subţire. Încorporezi de jos în sus. Tapetezi o tavă şi torni aluatul. Dai la cuptor pentru 35 de minute. Scoţi tava şi laşi prăjitura la răcit. Pentru cremă, mixezi untul spumă şi îl laşi deoparte. Cerni făina şi o pui într-un vas, adaugi zahărul şi torni laptele în fir subţire, omogenizezi bine şi pui pe foc, amestecând continuu să nu se prindă. Când ajunge de consistenţa budincii, dai la o parte de pe foc şi pui vasul în alt vas mai mare în care ai turnat apă rece. Amesteci să se răcorească şi adaugi zeama şi coaja de lămâie. Când e călduţă, torni crema, în fir subţire, peste unt. Amesteci să se omogenizeze. Scoţi foaia de copt, pui blatul pe un platou şi întinzi crema de lămâie.

Mai multe