Prăjitură cu frişcă şi vanilie
Dacă tot ne răsfăţăm, zic să o ţinem aşa tot weekendul. Şi putem termina cu această prăjitură cu frişcă şi vanilie care va fi pe gustul tuturor.
Ingrediente pentru prăjitură cu frişcă şi vanilie
4 ouă 150 g zahăr 50 ml ulei 150 g făină 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 praf de sare
200 g ciocolată de menaj
5 linguri ulei
100 g ciocolată albă
200 ml frişcă
50 g fulgi de migdale
bombonele colorate în formă de ouşoare
Mod de preparare pentru prăjitură cu frişcă şi vanilie
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. Se pun gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat şi esenţa de vanilie. Se pune făina cernută pe toată suprafaţa şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă medie unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Se topeşte ciocolata de menaj cu trei linguri de ulei pe baie de aburi şi se toarnă cu o lingură pe cercuri. Se lasă să se întărească puţin şi se pune ciocolata albă topită pe baie de aburi cu două linguri de ulei. Se lasă să se întărească ciocolata şi se ornează cu frişca bătută, fulgi de migdale şi bombonele colorate. Ai obţinut cea mai bună prăjitură cu frişcă şi vanilie.