Prăjitură cu fructe de pădure şi brânză
Profită de savoarea fructelor de vară şi pregăteşte aceasta prajitura cu fructe de pădure şi brânză cremoasa.
Pentru blat
150 g făină 4 ouă 150 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 150 g unt nesărat
Pentru pasta de fructe
500 g fructe de pădure
2 fructe mango
150 g zahăr
1 pahar de apă
coajă de lămâie
Pentru cremă
300 g brânză cremoasă de vaci\200 g brânză
mascarpone
40 g gelatină
200 g zahăr
Pentru ornat
500 g fructe de pădure
1 fruct de mango
frunze de mentă proaspătă
Preparare
Freci untul cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat, adaugi pe rând gălbenuşurile şi făina, treptat. La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Torni într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie de copt şi o coci, la foc potrivit, circa 25 de minute.
Pentru pasta de fructe, fierbi apa cu zahărul şi coaja de lămâie până începe să se îngroaşe. Scoţi coaja de lămâie, adaugi fructele (mango tăiat cubuleţe) şi fierbi încă 5 minute, fără să le amesteci. Iei de pe foc şi răceşti pasta transferând- o în alt vas, pe care îl aşezi cu fundul în apă rece.
Înmoi gelatina în 100 ml de apă rece şi o topeşti, dar fără să o dai în clocot. O laşi la răcit şi o amesteci cu zahărul şi sortimentele de brânză. Întinzi pasta de fructe peste blatul răcit, întinzi crema de brânză deasupra şi laşi prajitura cu fructe de pădure şi brânză la rece. În mometul servirii, porţionezi prajitura cu fructe de pădure şi brânză şi o ornezi ci fructe proaspete şi frunze de mentă.
Prajitura cu fructe si iaurt grecesc
Prajitura cu fructe si iaurt grecesc