Prăjitură cu fructe exotice

25 martie 2016   Altele

Pentru această delicioasă prăjitură cu fructe exotice ai nevoie de fulgi mari de nucă de cocos. Acest fruct îşi are originea în America de Sud. Cu toşii cunoaştem nuca de cocos rasă şi uscată, ambalată în pachete mici gata să fie adăugată într-o prăjitură delicioasă. În magazinele mari, puteţi găsi şi fucte proaspete pe care le poţi mânca aşa cum sunt după ce le spargi coaja groasă.

Prăjitură cu fructe exotice - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 175 g unt 250 g zahăr pudră 150 g făină 1 pliculeţ praf de copt 2 pliculeţe zahăr vanilat 5 ouă

3-4 kiwi

150 g fulgi mari de cocos

2 mango (le poţi înlocui cu 100 g ananas)

1 cutie ananas cubuleţe

300 ml frişcă lichidă îndulcită

1-2 foi de gelatină

Prăjitură cu fructe exotice - Mod de preparare

Pentru aluat, baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu. Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi vanilia şi mixezi 3 minute la viteză mică.

Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu ulei şi făină şi o pui în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. După ce e gata, scoţi tava din cuptor şi laşi pandişpanul la răcit.

Pentru ornat, baţi cu mixerul frişca lichidă până se întăreşte. O dai la rece. Cureţi fructele, le tai cubuleţe şi desfaci cutia de ananas (păstrezi sucul).

Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind sucul de la ananas, şi o amesteci într-un bol cu fructele tăiate cubuleţe şi cu fulgii de cocos. Torni fructele cu gelatină peste pandişpanul din tavă, scoţi frişca de la rece, o pui într-un şpriţ şi ornezi frumos prăjitura. O serveşti după ce a stat o oră, două la frigider.

Mai multe