Prăjitură cu fulgi de cocos şi piersici
În China, de mai bine de 4.000 de ani de când este cultivată, piersica este un simbol al fericirii şi al longevităţii. Se crede că florile şi fructele de piersic alungă spiritele rele. Obiceiul de a oferi cuiva câteva piersici s-a păstrat până în zilele noastre.
Ingrediente Pentru blat 4 ouă 200 g zahăr 200 g făină 1 fiolă esenţă de vanilie
250 g unt
200 g zahăr pudră
150 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
2 linguriţe fulgi de cocos
3 piersici
Pentru decor
4 linguriţe fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, iar albuşurile le baţi spumă, separat. Ulterior, combini cele două compoziţii şi adaugi făina, treptat, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, până se încorporează. Pui compoziţia într-o tavă cu diametrul de 20 cm cu pereţii înalţi şi o dai la cuptor 30 de minute, până trece testul scobitorii. Între timp, prepari crema. Fierbi laptele şi-l laşi să se răcească până ajunge la temperatura camerei. După aceea, îl amesteci cu zahărul, fulgii de cocos şi untul moale, mixându-le până se încorporează, aproximativ 5-7 minute. Când blatul este gata şi s-a mai răcit puţin, îl tai în 3 părţi egale şi fiecare parte o ungi cu crema de unt peste care pui felii de piersică. Continui aşa cu fiecare bucată de blat. La final, îmbraci prăjitura într-un strat subţire de cremă şi o decorezi cu fulgi de cocos. O dai la rece, iar înainte să o serveşti o laşi la temperatura camerei 15 minute.