Prăjitură cu gem de gutui
O prăjitură foarte delicată care are nevoie de ceva mai multă atenţie din partea ta. Din acest motiv, este propunerea noastră dulce pentru acest sfârşit de săptămână.
Ingrediente
500 g făină 150 g unt 100 g nuci zdrobite 500 g brânză de vaci bine scursă 6 ouă 300 g zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 pacheţel zahăr vanilat 300 g gem de gutui
Mod de preparare
Se amestecă făina cu două ouă bătute uşor şi cu untul moale. La sfârşit, se adaugă nucile. Coca obţinută se întinde într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se sfărâmă brânza cu furculiţa, apoi se trece prin sită sau se mixează. Se adaugă restul de ouă, zahărul, coaja rasă de lămâie şi zahărul vanilat. Compoziţia
obţinută se toarnă peste blatul din tavă şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute.
Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă la răcit. Se toarnă deasupra gemul de gutui, în strat gros. Se lasă la rece până în momentul servirii.
sursa foto: Fotolia