Prăjitură cu jeleu de piersici

19 iulie 2016   Altele

Piersicile se numără printre fructele vedetă ale verii. Le poţi consuma ca atare sau sub formă de dulciuri, care mai de care mai delicioase.

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă

4 linguri zahăr

2 linguri cacao

4 linguri făină

2 linguri ulei

sare

Pentru glazură

1 plic budincă de vanilie

1 kg piersici

1 plic gelatină

500 ml compot

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi uleiul, făina amestecată cu cacaua şi, la final, pui albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii, şi o laşi la răcorit.

Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj şi, după ce s-a răcit, o întinzi peste blat. Pui deasupra jumătăţi de piersică descojite. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe amablaj şi o amesteci cu compotul. Torni compotul peste prăjitură şi o dai la rece peste noapte. A doua zi scoţi prăjitura din tavă şi o porţionezi.

Mai multe