Prăjitură cu kiwi
Vrei să prepari ceva dulce? Avem noi reţeta de prajitura cu kiwi.
Ingrediente:
Pentru aluat 200 g făină 60 g zahăr 100 g unt bucăţi 1 ou
5 kiwi
100 g zahăr
4 ouă
20 g rom
70 g făină
200 g smântână
3-4 kiwi
1 plic gelatină
2 linguri zahăr
150 ml apă
Mod de preparare:
Pentru aluatul de prajitura mixezi făina, zahărul, untul şi ouăle. Când obţii un aluat omogen, îl înveleşti într-o folie de plastic şi îl laşi 20 de minute la frigider.
Pentru umplutură, cureţi kiwi de coajă şi îl tai bucăţi. Îl mixezi împreună cu zahărul. Adaugi ouăle, romul, făina şi smântâna şi mixezi iar.
Întinzi aluatul şi obţii o foaie subţire. Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu hârtie pentru copt şi pui aluatulde prajitura. Îl laşi la cuptor 20-25 de minute. Apoi, torni crema peste aluat şi mai laşi la cuptor încă 25 de minute sau până când aluatul a devenit auriu-arămiu pe margini.
Pentru glazură, fierbi apa la foc mic, împreună cu zahărul. Când s-a dizolvat dai deoparte. Când s-a mai răcorit, adaugi gelatina pe care ai dizolvat-o în puţină apă. Cureţi kiwi de coajă şi feliezi. Torni gelatina pe deasupra cremei şi aşezi şi feliile de kiwi. Dai prajitura cu kiwi la rece pentru cateva ore si apoi servesti.