Prăjitură cu mac
Nu sunt obişnuiţi cu prwa multe prăjituri cu mac, de aceea vrem să vă îmbogăţim reţetarul cu încă una.
Ingrediente (1 tort)
1 cană mac 1 cană lapte 2 căni făină 2 căni zahăr pudră 4 ouă 270 g margarină 1 vârf cuţit de bicarbonat
200 g zahăr
7 linguri lapte
100 g unt
2 linguri cacao
50 g alune
bombonele decorative
Preparare
Amesteci laptele cu macul şi încălzeşti puţin, dar nu‑l fierbi. Laşi să se răcorească. Baţi gălbenuşurile cu 1 1/2 cană de zahăr, adaugi laptele, margarina topită, dar rece, şi bicarbonatul stins cu puţin oţet. Adaugi făina, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci, la foc potrivit, aproximativ 40-50 de minute.
Pentru glazură, fierbi laptele cu zahărul. Când s-a topit, adaugi cacaua şi laşi să mai dea 2-3 clocote. Laşi să se răcească şi adaugi untul, amestecând continuu, să se omogenizeze compoziţia, şi alunele mărunţite. Torni glazura peste prăjitură şi decorezi cu alune şi cu bombonele decorative.