Prăjitură cu mere

14 septembrie 2014   Altele

După o masă copioasă, parcă ar merge un desert cu fructe. Acum când se găsesc din belşug şi ne îmbie cu aroma, aspectul şi cu savoarea lor, să profităm din plin!

Ingrediente

3 căni mere tăiate cubuleţe (mere verzi)

Pentru aluat

1 cană făină 1/4 linguriţă sare 1/2 linguriţă scorţişoară 1 vârf cuţit nucşoară rasă 1/4 cană zahăr brun 1/3 cană unt 1/4 cană smântână

Pentru umplutură

1/2 cană smântână

3 gălbenuşuri

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 cană zahăr

1/2 linguriţă sare

1/4 cană făină

1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat cu untul tăiat cubuleţe. Frămânţi foarte repede pentru ca aluatul să nu se înmoaie de la căldura mâinilor. Îl acoperi cu folie de plastic şi-l laşi la rece o oră.

Întinzi o foaie din aluat şi îmbraci o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu puţin unt. Pui merele la mijloc şi o introduci în cuptorul încins circa 15-20 de minute.

Amesteci toate ingredientele pentru umplutură (mai puţin scorţişoara) şi torni totul peste mere. Presari cu scorţişoară şi introduci din nou forma lşa cuptor pentru 30-40 de minute. O laşi să se răcească în formă.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe