Prăjitură cu mere, brânză şi mac

15 noiembrie 2015   Altele

I se mai spune şi „prăjitura-surpriză“, tocmai pentru că are trei tipuri de umpluturi. Prepararea ei îţi va lua ceva timp, dar rezultatul merită cu prisosinţă tot efortul.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 g făină 1 ou 125 g unt 1 linguriţă oţet 1 pachet foi de plăcinte

500 g mere rase şi călite

200 g nucă măcinată

100 g zahăr

1 praf de scorţişoară

500 g brânză de vaci

100 g zahăr

2 plicuri vanilie

3 gălbenuşuri

500 ml lapte

400 g mac

200 g zahăr

Mod de preparare

Pentru foi, amesteci făina cu oul, untul, oţetul şi un praf de sare până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute. Între timp, pregăteşti umpluturile. La cea cu mac, fierbi macul în lapte până se îngroaşă, îl laşi la rece şi‑l amesteci cu zahărul. Pentru umplutura de mere, amesteci merele rase şi călite cu nuca măcinată, zahărul şi scorţişoara. Pentru cea de brânză, amesteci brânza cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile. Tai foile în două.

Întinzi o foaie într-o tavă unsă şi tapetată şi pui jumătate din umplutura de mac. Aşezi două jumătăţi de foi unse cu ulei una peste alta, pui jumătate din umplutura de mere, două foi de plăcintă, jumătate din brânză şi continui până termini cu două foi, din care ultima unsă cu ulei. Dai la cuptor o oră, la foc potrivit. Rece, o pudrezi cu zahăr.

Mai multe