Prăjitură cu morcovi şi glazură de brânză
Pufoasă şi aromată, prăjitura cu morcovi este pe primul loc în topul deserturilor preferate în Marea Britanie. Încercaţi reţeta, poate deveni şi prăjitura voastră preferată!
Ingrediente: 100 g morcov ras 100 g făină 60 g zahăr brun 70 g nucă (pecan dacă se poate) 1 ou 5 linguri de ulei 1 pliculeţ praf de copt 1 lingură de scorţişoară coajă rasă de la o lămâie
Glazură
200 g cremă de brânză
85 g de zahăr
1 lingură de unt
coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
1. Amestecaţi zahărul cu oul până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi uleiul, făina, praful de copt, scorţişoara, morcovul ras, nuca măcinată şi coaja de lămâie.
2. Vărsaţi aluatul într-o tavă unsă cu unt. Coaceţi în cuptor la 170° C timp de 30 de minute.
3. Glazura: amestecaţi zahărul cu untul, crema de brânză şi coaja de lămâie. Întindeţi glazura peste prăjitura răcită în prealabil.
Poftă bună!