Prăjitură cu nucă şi miere

25 aprilie 2016   Altele

Această reţetă de prăjitură cu nucă şi miere este „furată“ din caietul de reţete al unei prietene şi m-am gândit să o dau mai departe. Pentru a fi păstrată în cele mai bune condiţii, mierea trebuie să stea în recipiente cu capac, în locuri ferite de temperaturi ridicate şi de lumină. Mierea nu trebuie să fie prelucrată termic la o temperatură mai mare de 40 de grade Celsius, căci îşi pierde din proprietăţi şi devine toxică.

Prăjitură cu nucă şi miere - Ingrediente (12 porţii)

400 g făină 100 g miez măcinat de nucă 2 linguri miere 4 ouă 6 linguri zahăr 200 ml lapte 1 praf de copt 1 linguriţă ghimbir ras 1 praf de sare coaja rasă de la o lămâie 2 linguri zahăr pudră pentru decor

Prăjitură cu nucă şi miere - Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă în ploaie făina, apoi mierea şi praful de copt. Se toarnă laptele treptat, se adaugă nuca măcinată, ghimbirul ras şi coaja de lămâie. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuş.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie specială de copt şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Se lasă să se răcească puţin şi se presară cu zahăr pudră.

Mai multe