Prăjitură cu pere, brânză şi glazură de caramel

17 septembrie 2015   Altele

Ştiai că o pară acoperă în medie 20% din necesarul zilnic de fibre? În medicina chineză perele sunt folosite pentru umidificarea mucoaselor pulmonare şi ale gâtului, fiind recomandate în caz de constipaţie şi de inflamaţii ale vezicii biliare. Te invităm la masă, la o delicioasă prăjitură cu pere, brânză şi glazură de caramel.

Prăjitură cu pere, brânză şi glazură de caramel - Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate

500 g brânză proaspătă de vaci (bine scursă)

3 ouă

6 linguri zahăr pudră

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

3 pere

3 linguri miere de albine

2 linguri apă

½ linguriţă esenţă de vanilie

30 g unt

10 alune de pădure

Prăjitură cu pere, brânză şi glazură de caramel - Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, făina şi nucile măcinate. Se amestecă uşor până se încorporează, apoi se toarnă într-o formă dreptunghiulară, în strat subţire. Se lasă să se odihnească 10 minute. Se prepară umplutura, amestecând brânza cu 3 linguri de zahăr pudră, coaja rasă de lămâie. Perele curăţate de coajă şi de seminţe se taie cuburi şi se fierb în apă cu zahăr, timp de 10 minute. După ce se răcesc, se mixează şi se amestecă cu brânza. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr pudră şi se amestecă. Se toarnă peste blat, se nivelează şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. Pentru glazură se fierbe apa cu mierea de albine, amestecând până se caramelizează. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi, după ce se mai răceşte puţin, se adaugă untul şi se toarnă caldă peste prăjitură. Prăjitura se taie după

ce s-a răcit, cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.

Mai multe