Prăjitură cu pere şi bezea

29 septembrie 2014   Altele

Combinaţia ideală pentru acest început de săptămână: pere şi bezea, într-o delicioasă prăjitură.

Ingrediente

Pentru blat

7 ouă 7 linguri apă 7 linguri ulei 1 1/2 cană făină 1 1/2 cană zahăr 1 praf de copt 2 linguri cacao zahăr vanilat

Pentru bezea

8 albuşuri

450 g zahăr

un plic zahăr vanilat

un praf de sare

Pentru umplutură

4 pere

1 plic gelatină

4 linguri zahăr

1 cană apă

Pentru decor

1 pară

fistic pisat

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă. Se pune zahărul cu apa la foc mic până se face sirop, apoi se toarnă peste albuş, bătând cu mixerul circa 1 minut. Se adaugă uleiul ca la maioneză.

e pun pe rând gălbenuşurile, bătând în continuare, apoi zahărul vanilat, praful de copt şi făina. Se adaugă pudra de cacao, se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace la foc potrivit 30 de minute.

Se pun albuşurile într-un bol şi se bat cu mixerul până se întăresc. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi treptat zahărul până se topeşte. Spuma trebuie să fie lucioasă şi tare.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune bezea cu un poş, de mărimea cănii cu care se taie pandişpanul. Se coc în cuptorul bine încins la foc mic, cu uşa cuptorul întredeschisă, circa 2 ore.

Perele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se fierbe apa cu zahărul până se leagă siropul, se adaugă perele tăiate şi se dau în clocot. Se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi se amestecă până se dizolvă complet.

Blatul se taie pe orizontală în 2 sau 3, depinde cât de groase vreţi să iasă feliile. Se decupează discuri cu un pahar. Se pune un disc de pandişpan, o lingură de fructe cu gelatină, alt disc, o bezea şi deasupra disc de pandişpan. Se presară cu zahăr pudră şi se ornează cu felii de pere şi cu fistic pisat.

sursa foto: Image Food

Mai multe