Prăjitură cu piersici

25 iulie 2015   Altele

Cupără cu atenţie piersicile, să nu aibă pete ori lovituri pentru că zonele respecive se strică foarte repede, iar pentru această prăjitură ai nevoie de cele mai bune fructe.

Ingrediente

150 g zahăr plus 2 linguri pentru presărat piersicile 1 pacheţel zahăr vanilat 4 ouă 200 g făină 1 praf de copt 100 ml lapte 80 g unt 5-6 piersici 1 praf de sare 2 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Cum se prepară

Se spală piersicile, se usucă cu prosoape absorbante, se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, se scot sâmburii, se presară peste ele două linguri de zahăr şi se lasă la macerat 20 de minute. Între timp, se freacă 150 g de zahăr şi zahărul vanilat cu gălbenuşurile, se încorporează untul topit şi apoi laptele, alternând cu făina cernută cu praful de copt şi praful de sare. Se amestecă totul foarte bine, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază, cu scobitura în jos, piersicile scurse de zeama lăsată în timpul macerării şi se pune prăjitura în cuptorul bine încins pentru circa 45-50 de minute. După răcire, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie şi se porţionează.

Mai multe