Prăjitură cu piersici şi brânză de vaci

10 mai 2016   Altele

Pentru această prăjitură cu piersici şi brânză de vaci poţi prepara un desert de care să se bucure toţi cei dragi. Poţi înlocui piersicile cu alte fructe din compot, sau, de ce nu, cu fructe proaspete.

Prăjitură cu piersici şi brânză de vaci - Ingrediente (1 tavă)

2 foi aluat foitaj 500 g brânză de vaci 100 g iaurt gras esenţă de vanilie 100 g zahăr 4 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 1 cutie compot piersici 1 plic întăritor pentru crema de brânză

Prăjitură cu piersici şi brânză de vaci - Mod de preparare

Ţii brânza la scurs, apoi o mixezi ca să devină pufoasă. Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă şi coci foile de aluat până devin aurii-arămii. Amesteci brânza şi iaurtul, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Gălbenuşurile le freci cu zahărul până se albesc. Le pui apoi pe baie de aburi şi amesteci până-şi dublează volumul. Iei vasul de pe foc şi le laşi la răcorit.

Scurgi bine piersicile din compot şi le tai cubuleţe. Amesteci gălbenuşurile cu crema de brânză, adaugi întăritorul pentru crema de brânză apoi piersicile. O laşi la rece puţin, apoi torni în strat gros pe o foaie coaptă şi acoperi cu cealaltă foaie. Păstrezi în frigider.

Mai multe