Prăjitură cu prune şi firimituri

25 octombrie 2017   Altele

Profită de ultimele prune ale toamnei pentru a prepara un desert specific acestui anotimp, prăjitură cu prune şi firimituri.

De ce ai nevoie pentru aluat

350 g făină

60 g zahăr

30 g drojdie uscată

180 ml lapte

1,5 kg prune

1 ou

60 g unt

coaja de la 1 lămâie

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

1 praf scorţişoară

Pentru firimituri

300 g făină

280 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

1 lingură zahăr vanilat

200 g unt rece

Cum se prepară prăjitura

Combini drojdia cu 3 linguri de făină, zahărul şi puţin lapte şi freci până când se omogenizează ingredientele. Laşi 20 de minute. Speli prunele, le scoţi sâmburii  şi le tai jumătăţi. Combini maiaua cu restul ingredientelor pentru aluat până obţii un aluat omogen, pe care-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi în tavă. Pui prunele cu scobitura în sus şi presari peste ele, dacă vrei, puţină scorţişoară.

Pentru firimituri, combini untul rece cu făina, zahărul vanilat şi scorţişoara până obţii o consistenţă nisipoasă. Presari peste prăjitură şi dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute.

Sursa http://www.stylish-living.de

http://www.stylish-living.de

Mai multe