Prăjitură cu rom şi cafea

7 februarie 2016   Altele

Răsfaţă-te cum se cuvine şi bucură-te de savoarea unei prăjituri aromate si ideale pentru micul dejun. Astazi va prezentam o prajitura cu rom şi cafea.

Pentru aluat

125 ml ulei 125 ml apă minerală 150 g făină 1 praf de copt 4 ouă 3 linguri pudră de cacao 1 linguriţă cafea instant 150 g zahăr pudră esenţă de rom

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

50 g unt

3 linguri de cafea concentrată

Pentru decor (opţional)

200 ml frişcă bătută

ness

boabe de cafea

Preparare

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect.

Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie. Între timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bucăţele până se integrează perfect în ciocolată.

La sfârşit adaugi cafeaua concentrată. Torni glazura peste prăjitura răcorită şi o laşi să se răcească. În momentul servirii, porţionezi prăjitura cu rom si cafea după preferinţă, decorezi fiecare porţie cu frişcă turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişcă, deasupra fiecărei porţii.

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu iaurt si foi de placinta

Prajitura cu iaurt si foi de placinta

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Mai multe