Prăjitură cu rubarbă
Cu aroma sa dulce-acrişoară, rubarba dă savoare plăcintelor şi prăjiturilor.
Ingrediente (1 tavă) 350 g tije de rubarbă 250 zahăr 3 ouă 200 g unt 75% grăsime 350 g făină seminţele de la o păstaie de vanilie 1 ½ linguriţă praf de copt 150 g smântână 20% grăsime
Mod de preparare
Tai rubarba fâşii, le presari cu 50 g zahăr şi le laşi 5 minute să se înmoaie puţin. Tapetezi o tavă şi aşezi rubarba, cu tot cu sucul obţinut.
Separat, mixezi restul de zahăr cu unt, până se topeşte, şi adaugi ouăle, pe rând, amestecând bine. Pui seminţele de vanilie şi omogenizezi. Amesteci făina şi praful de copt, apoi încorporezi în compoziţie o treime din făină, o jumătate de cantitate de smântână, încă o treime de făină, restul de smântână şi ultima parte de făină, amestecând după fiecare.
Torni totul în tavă, peste rubarbă, şi o dai la cuptorul încălzit. Coci la 180 de grade, 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii. O scoţi din cuptor şi o laşi deoparte să se răcorească puţin, nu mult, pentru că dacă se răceşte nu se mai desprinde din tavă.