Prăjitură cu scorţişoară şi dovleac copt

23 octombrie 2017   Altele

Aromele toamnei se regăsesc în această prăjitură cu dovleac copt şi scorţişoară. Nu uita de glazură, deoarece îi va oferi un gust deosebit.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

225 g unt

170 g miere

175 g zahăr brun

3 ouă

60 ml lapte

300 g piure de dovleac copt

360 g făină

1 linguriţă praf de copt

2 linguriţe pudră de ghimbir

1 linguriţă scorţişoară

cuişoare, după gust

Pentru glazură

5 linguri lapte

180 g zahăr pudră

1 lingură cacao

esenţă de rom, după gust

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi untul cu zahărul şi mierea până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, laptele şi piureul de dovleac. Dacă nu vrei să adaugi piure, îl poţi înlocui cu 120 ml lapte.

Încorporezi făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi cuişoare, după gust. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor 40-45 de minute.

Pentru glazură, mixezi laptele cu zahărul, cacaua şi esenţă de rom. Torni glazura peste prăjitură când prăjitura este încă fierbinte.

Sursa https://www.kitchensanctuary.com

https://www.kitchensanctuary.com

Mai multe