Prăjitură cu scorţişoară şi dovleac copt
Aromele toamnei se regăsesc în această prăjitură cu dovleac copt şi scorţişoară. Nu uita de glazură, deoarece îi va oferi un gust deosebit.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
225 g unt
170 g miere
175 g zahăr brun
3 ouă
60 ml lapte
300 g piure de dovleac copt
360 g făină
1 linguriţă praf de copt
2 linguriţe pudră de ghimbir
1 linguriţă scorţişoară
cuişoare, după gust
Pentru glazură
5 linguri lapte
180 g zahăr pudră
1 lingură cacao
esenţă de rom, după gust
Cum se prepară prăjitura
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi untul cu zahărul şi mierea până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, laptele şi piureul de dovleac. Dacă nu vrei să adaugi piure, îl poţi înlocui cu 120 ml lapte.
Încorporezi făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi cuişoare, după gust. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor 40-45 de minute.
Pentru glazură, mixezi laptele cu zahărul, cacaua şi esenţă de rom. Torni glazura peste prăjitură când prăjitura este încă fierbinte.