Prăjitură cu vanilie şi frişcă
Un desert irezistibil de prajitura cu vanilie si frisca. Trebuie să-l încercaţi. Ingrediente:
1 pachet aluat foitaj
2 pachete de budincă de vanilie
1 l smântână lichidă cu grăsime 42%
3 linguri zahăr pudră
100 g cireşe confiate (opţional)
Mod de preparare:
Dezgheţi foile de aluat. Le întinzi, le înţepi din loc în loc şi le coci, într-o tavă tapetată, câte 20 de minute fiecare. Le dai deoparte să se răcorească puţin. Separat, mixezi smântâna cu zahărul pudră, până obţii o frişcă groasă. Prepari budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj. O laşi să se răcească. Cu un poş, întinzi pe aluat primul strat de budincă şi apoi al doilea strat de frişcă.
Păstrezi puţină frişcă pentru a orna prajitura cu vanilie. Aşezi deasupra a doua foaie, peste care pui câte un vârf de frişcă şi, opţional, o cireaşă confiată. Porţionezi prajitura cu vanilie si frisca când s-a răcit.
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie
Prajitura de post cu budinca de vanilie