Prăjitură cu vanilie şi frişcă

13 ianuarie 2014   Altele

Un desert irezistibil de prajitura cu vanilie si frisca. Trebuie să-l încercaţi. Ingrediente:

1 pachet aluat foitaj

2 pachete de budincă de vanilie

1 l smântână lichidă cu grăsime 42%

3 linguri zahăr pudră

100 g cireşe confiate (opţional)

Mod de preparare:

Dezgheţi foile de aluat. Le întinzi, le înţepi din loc în loc şi le coci, într-o tavă tapetată, câte 20 de minute fiecare. Le dai deoparte să se răcorească puţin. Separat, mixezi smântâna cu zahărul pudră, până obţii o frişcă groasă. Prepari budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj. O laşi să se răcească. Cu un poş, întinzi pe aluat primul strat de budincă şi apoi al doilea strat de frişcă.

budinca de vanilie

Păstrezi puţină frişcă pentru a orna prajitura cu vanilie. Aşezi deasupra a doua foaie, peste care pui câte un vârf de frişcă şi, opţional, o cireaşă confiată. Porţionezi prajitura cu vanilie si frisca când s-a răcit.

prajitura cu vanilie

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura de post cu budinca de vanilie

Prajitura de post cu budinca de vanilie

Prajitura norisor

Prajitura norisor

Mai multe