Prăjitură cu vişine
Pentru ca prăjitura cu vişine să fie pufoasă, nu folosi mixerul, ci un tel. Acesta este sfatul nostru, înainte să te apuci să pregăteşti acest pandişpan delicios, o prăjitură cu vişine congelate sau din compot. Noi am folosit fructe din compot.
Prăjitură cu vişine - Ingrediente (6 porţii)
5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 4 linguri ulei arome 300 g vişine congelate sau din compot
Prăjitură cu vişine - Cum se prepară
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul pudră în ploaie, continui să amesteci până când acesta s-a dizolvat complet, apoi laşi deoparte.
Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză. Adaugi, alternativ, peste albuşuri, făină în ploaie, baţi uşor de sus în jos, cu telul, apoi torni puţin din gălbenuşuri şi tot aşa până termini ingredientele. Acum, poţi pune aromele. Amesteci uşor, tot de sus în jos, şi dai deoparte. Scoţi sâmburii de la vişine.
Tapetezi o tavă, de mărime potrivită, cu hârtie de copt unsă cu ulei şi torni compoziţia, apoi pui pe deasupra vişinele. Dai la cuptorul încins şi ţii prăjitura până devine aurie pe deasupra.