Prăjitură cu vişine. FOTO

27 iunie 2014   Altele

Vişinile sunt delicioase proaspete, în compot, în prăjituri...Bine, poate sunt şi mai savuroase în prăjituri. O fi „de vină“ combinaţia cu zahărul vanilat ori cu blatul aerta. Te ademenim cu o nouă reţetă de prajitura cu visine? Ce zici?

Dificultate medie Preparare 90' Pentru 9 porţii

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă

170 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

200 g făină

1/2 pachet praf de copt

60 ml ulei

Pentru umplutură

200 ml frişcă lichidă

250 g smântână

80 g zahăr pudră

3 foi gelatină

100 g gem de cireşe

350 g vişine

Pentru decor

4 linguri ciocolată

100 ml frişcă

fulgi de ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, baţi spumă ouăle cu zahărul. Adaugi uleiul şi 40 ml de apă, mixezi, după care adaugi făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor.

Torni aluatul într-o formă pătrată mică îmbrăcată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 35 de minute. Laşi să se răcească, după care îl tai în două.

Baţi frişca, adaugi smântâna, zahărul pudră cernut şi mixezi bine. Înmoi gelatina în puţină apă, apoi o topeşti pe foc, dar fără să dea în clocot, o pui în crema de frişcă şi omogenizezi.

Ungi partea de jos a blatului cu gem, întinzi ¾ din cremă şi aşezi vişinele fără sâmburi şi scurse (opreşti câteva pentru decor). Aşezi al doilea blat şi-l ungi cu crema oprită. Îl dai la rece.

Scoţi prajitura cu visine  din formă, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o întinzi deasupra prăjiturii. O dai la rece până se întăreşte.

Tai

prajitura cu visine

 bucăţi şi le decorezi, pe fiecare, cu frişcă, fulgi de ciocolată albă şi câte o vişină.

sursa foto: Photoland/Profimedia

Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Placinta cu mere si visine

Placinta cu mere si visine

Briose cu visine

Briose cu visine

Prajitura de post cu gem de visine

Tarta cu fructe si miere

Tarta cu fructe si miere

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Mai multe