Prăjitură cu zmeură

23 august 2015   Altele

Se pare că zmeura, cu gustul ei rafinat şi delicat, a apărut în estul Asiei acum mai bine de 4.000 de ani, fiind repede cultivată şi de popoarele din jurul bazinului mediteraneean. În toată lumea, sunt cunoscute 10 soiuri de zmeură, cel mai întâlnit dintre ele fiind Rubus idaeus, cunoscut şi sub denumirea de zmeura europeană.

Ingrediente

Pentru blat 220 g făină 220 g zahăr 7 ouă un vârf de cuţit de sare 2 linguri cacao

1 kg smântână 30% grăsime

150 g zahăr

300 g zmeură

50 g cacao

unt pentru uns tava

Mod de preparare

Baţi ouăle cu sarea şi zahărul aproximativ 30 de minute, până când amestecul îşi triplează volumul. Amesteci făina cu pudra de cacao şi o torni în ploaie în compoziţia cu ouă, amestecând continuu. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până se rumeneşte. Este important ca în timpul coacerii să nu deschizi uşa cuptorului, iar când blatul este gata, îl laşi să se răcească în cuptor cel puţin 30 de minute. Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până obţii o cremă densă. Aşezi blatul pe o tavă, pui zmeura, apoi crema şi presari cacaua. Dai prăjitura la rece pentru 2 ore înainte să o serveşti.

Mai multe