Prăjitură de casă cu brânză de vaci
O prăjitură absolut delicioasă, şi care se prepară repede, mai ales când se anunţă musafiri neaşteptaţi, prăjitură de casă cu brânză de vaci.
De ce ai nevoie pentru prăjitură de casă cu brânză de vaci
Pentru foi
400 g făină
½ plic praf de copt
130 g unt
50 g zahăr
1 ou
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g zahăr
100 g stafide
2 linguri griş
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitură de casă cu brânză de vaci
Pentru foi, amesteci făina cu praful de copt. Topeşti untul, iar după ce s-a răcorit puţin, adaugi zahărul, un ou bătut şi făină, amestecând până obţii un aluat omogen. Îl împarţi în jumătate, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece pentru 30 de minute.
Între timp, mixezi brânza bine scursă cu zahărul, ouăle bătute şi esenţa de vanilie. La final pui stafidele.
Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi în tavă, o înţepi cu furculiţa şi presari o lingură de griş. Torni umplutura, o nivelezi şi presari deasupra restul de griş. Întinzi a doua foaie, o pui peste umplutură şi o înţepi cu furculiţa. Dai prăjitura la cuptor 40-45 de minute. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.