Prăjitura „deşteapă“ cu lămâie
Deşi în tavă vei pune un singur strat, atunci când o vei scoate din cuptor vei vedea că prăjitura s-a împărţit în trei straturi diferite. Nu degeaba i se spune prăjitura „deşteapă“!
De ce ai nevoie pentru prăjitura „deşteapă“ cu lămâie
4 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g zahăr
125 g unt
115 g făină
40 ml lapte
50 ml zeamă de lămâie
coaja de la 1 lămâie
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitura „deşteapă“ cu lămâie
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi untul şi esenţa de vanilie, apoi mai amesteci 1-2 minute. Încorporezi făina, pui zeama, coaja de lămâie şi torni treptat laptele cald. Omogenizezi apoi adaugi treptat albuşul bătut.
Pui compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până când se rumeneşte uşor la suprafaţă şi prăjitura este tare la suprafaţă. O laşi să se răcească înainte să o porţionezi şi să o pudrezi cu zahăr.