Prăjitură fragedă cu mere
Combinaţia de măr cu scorţişoară este extrem de recomandată în curele de slăbire. Mărul este bogat în pectine, fibrele care dau rapid senzaţia de saţietate şi care permit arderea zaharurilor şi a grăsimilor. Scorţişoara conţine cantităţi mari dintr-un flavonoid care ajută la echilibrarea conţinutului de zahăr din sânge. În combinaţie cu mărul, scade apetitul.
Ingrediente
250 g unt 250 g zahăr 5 ouă 1 ½ linguriţă praf de copt 1 fiolă vanilie 350 făină coaja de la 1 lămâie 1 kg mere
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul, vanilia şi ouăle. Separat, amesteci făina cu praful de copt, coaja rasă de lămâie şi le adaugi la compoziţia cu unt. La fel procedezi şi cu merele curăţate de seminţe, cotor şi tăiate cubuleţe. Pui aluatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 45 de minute, până trece testul scobitorii. Scoţi prăjitura din forma de copt şi o laşi să se răcească, apoi o tai felii.