Prăjitură în stil italian
Gata în numai o oră, acest tort de biscuiţi poate fi preparat fie pentru Crăciun fie pentru zilele libere care îi urmează.
Ingrediente (1 tavă)
200 g zahăr 1 pahar miere lichidă 250 g amestec de migdale, alune şi nuci 100 g fructe uscate 180 g făină ½ linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă praf de ghimbir 1 praf de nucşoară zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amestecul de migdale, alune şi nuci îl pui într-o tigaie şi-l prăjeşti câteva minute la foc mediu. Fructele uscate le tai bucăţi mici şi le amesteci cu mirodeniile, praful de copt, cacaua, făina şi nucile prăjite.
Separat, într-o oală cu pereţii groşi, topeşti mierea cu zahărul, la foc mic, amestecând continuu. Torni amestecul lichid peste cel uscat. Întreaga compoziţie o pui într-o tavă tapetată cu unt şi o dai la cuptorul încins 40 de minute.
Când este gata, scoţi prăjitura din tavă şi o laşi să se răcească 2 ore. O serveşti presărată cu zahăr pudră.