Prăjitură Lămâiţa cu biscuiţi

15 septembrie 2015   Altele

Originea lămâilor se pierde în negura timpului. Ele au ajuns în Europa aduse de cruciaţi. Astăzi, lămâiul este cultivat în toate ţările subtropicale şi tropicale, dar SUA şi Mexic sunt producătorii principali, urmate de Spania, Italia şi Grecia. Zeama de lămâie atât de populară în zonele mediteraneene, este folosită frecvent şi în gastronomia românească datorită aromei puternice şi gustului acid. Bucură-te şi tu de gustul acrişor al acestui fruct pregătin o prăjitură Lămâiţa cu biscuiţi.

Prăjitură Lămâiţa cu biscuiţi - Ingrediente

300 g biscuiţi 500 ml lapte 2 ouă 5 linguri făină 150 g zahăr 1 pachet margarină 1 esenţă de vanilie 2 lămâi verzi

Prăjitură Lămâiţa cu biscuiţi - Cum se prepară

Se amestecă laptele cu ouăle, jumătate din zahăr şi cu făina şi se fierb pe foc mic până se îngroaşă. Separat, se freacă spumă margarina moale cu zahărul rămas. În compoziţia caldă de lapte se adaugă, lingură cu lingură, margarina bătută, zeama şi coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie. Pe un platou se aşază un strat de biscuiţi, cremă de lămâie şi se continuă până se termină cu un strat de biscuiţi. Se dă prăjitura la frigider pentru două ore, după care se taie bucăţi.

Mai multe