Prăjitură Lamington

28 octombrie 2014   Altele

Aflată la mii de kilometri, Australia ne stârneşte interesul prin tradiţiile, obiceiurile şi mâncărurile uşor exotice. Te invităm, aşadar într-o călătorie culinară pe care o începem azi cu această prăjitură.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 14 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 15 linguri ulei 15 linguri lapte 18 linguri făină 1 praf de copt sare 2 linguri cacao

Pentru glazură

200 g ciocolată albă

100 g zahăr

200 ml lapte

200 g unt

nucă măcinată

fulgi de cocos

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu un praf de sare, adaugi zahărul şi pe cel vanilat, uleiul, apoi făina cernută cu praful de copt şi pudra de cacao, alternată cu laptele. Torni totul

într-o formă tapetată cu folie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 35 de minute.

Pentru glazură, topeşti, în bain-marie, ciocolata în lapte cu zahărul şi cu untul. Tai prăjitura rece în cubuleţe şi le scufunzi pe rând în glazura de ciocolată fierbinte, apoi le tăvăleşti prin nucă măcinată sau fulgi de cocos.

sursa foto StockFood

Mai multe